Prisbelönta byggare gör gudomliga möbler

I fredags fick Kvinnors byggforum priset Årets Renässans på Arkitekturgalan. Lördag och söndag firade de med byggworkshop på Historiska museet.

Kvinnors byggforum skapar möbler till vårt projektrum som konstnärerna ska använda när de utforskar Contamination of Evidence. Möblerna är ett boxsystem med proportioner som bygger på gyllene snittet. Gyllene snittet är mytomspunnet sen mer än 2000 år tillbaka; såväl Akropolis i Athen , som Egyptens pyramider och Mona-Lisa lär gömma på gyllene snitt.

2013-11-10 12.54.35

Den största ”moderboxen” går precis in i en Volvo kombi. De övriga elva boxarna kan passas in i den större, ungefär som ryska dockor. Som möbler kan de användas fritt, som sittytor, hyllor eller podier. Och dessutom får vi nu chans att pröva om dessa ”golden boxes” bidrar med gudomlig kraft:).

2013-11-10 12.55.15

Hela helgen sågade, skruvade och byggde arkitekter, planarkitekter, inredningsarkitekter, stadsplanerare och en brandchef boxarna av formplyfa. Till hjälp fanns också vår egen snickeriexpert Pernilla. En och annan museibesökare kom förbi och tittade på det väldigt glada gäng som spred trevnad i museets stora salar. Toppenkul helt enkelt:)!

Annonser
Standard